I år fyller Oscarsteatern hundra år! Det ska vi fira med en riktig broadwaysuccé! Kära publik, vi ger er jubileumsmusikalen
”SINGIN’ IN THE RAIN”. En av tidernas största bioklassiker, nu äntligen på Oscarsteaterns scen! En storslagen och läcker föreställning som sjuder av dans, musik, glädje och humor.


”SINGIN’ IN THE RAIN” är historien om hur stumfilm blev talfilm, om hollywoodstjärnors uppgång och fall, en komisk musikal med häftiga dans och steppnummer, stor orkester och folkkära skådespelare. Vi följer stum-
filmsdivan Lina Lamont, här gestaltad av Sissela Kyle, som får problem när hon plötsligt ska leverera repliker. Lina är van att posera och agera utan att tala eller sjunga, men nu måste hon visa att hon kan behålla sin stjärnstatus även i talfilmens värld. Linas mikrofonteknik är obefintlig, hennes röst är… annorlunda… Låter man som Lina så kan det bli riktigt besvärligt.

Hanna Lindblad gör skådespelerskan Kathy, en ung, söt sångbegåvning som blir anställd som Linas röstersättare. I kameralinsen är det Lina som syns, men Kathy som hörs. Allt sker i största hemlighet, utåt är allt som vanligt, men bakom scenen råder kaos! I rollen som Don Lockwood, Lina Lamonts stumfilmskavaljer, möter vi Rennie Mirro. Don faller handlöst för Kathy. Även han måste rädda sin karriär och idén om en musikalfilm ger honom chansen att lyckas! Som Dons charmiga vän Cosmo Brown, ser vi Karl Dyall. De båda vännerna ser till att Oscarsteaterns scengolv glöder, trots hällande regn! Vem får vem? Vems stjärna lyser starkast?

Möt glitter och glamour, exklusiva miljöer, en frustrerad fi lmdirektör som spelas av Allan Svensson, se Ewa Roos som en äkta skvallerdrottning, Johan Rheborg som hysterisk regissör och Gerd Hegnell i rollen som en synnerligen förtvivlad talpedagog.

Välkommen på besök i filmens värld!

Skandinavienpremiär på Oscarsteatern den 21 september 2006.

Roller:
Don Lockwood......RENNIE MIRRO
Cosmo Brown.......KARL DYALL
Kathy Selden........HANNA LINDBLAD
Lina Lamont.........SISSELA KYLE
Roscoe Dexter......JOHAN RHEBORG
R.F Simpson.........ALLAN SVENSSON
Miss Dinsmore......GERD HEGNELL
Dora Baily.............EWA ROOS

Regi: BO HERMANSSON
Koreografi: ROINE SÖDERLUNDH
Scenografi: INGEMAR WIBERG
Kostymdesign: INGER ELVIRA PEHRSSON
Peruk/Maskdesign: HORST STADLINGER
Svenska sångtexter: BO CARLGREN
Musikalisk ledning: JAN RADESJÖ
Producenter: VICKY VON DER LANCKEN & BOSSE ANDERSSON

Boka resan på Tel 019 - 164160, 224205    Fax 019 - 164162  E-post  info@palmochgyll.se